27 Ekim 2009 Salı

Ninjada en önemlisi: Kritik mi delici mi sersemletme mi?

       Evet, bu da sık sorulan bir sorudur. Ninjaya item dizerken itemların özelliklerine bakarız hep. Genel olarak kritik taşları delicilerden daha pahalıdır. Sersemletmenin ise bir taşı yok. Şimdi bunların özelliklerine bakalım:

      Kritik Vuruş: Taşlarda öldürücü darbe taşı diye geçer. Buna denk gelen bir düz vuruşun ya da skilin etkisini ikiye katlar. Yani diyelim ki siz bir savaşçıya bıçakla 5- 6- 5 - 7 gibi vuruyorsanız, kritik ikinci vuruşa denk gelirse 5- 10 - 5 - 7 görürsünüz. Bu hasar önemsizdir. Kritikte önemli olan skile denk gelmesidir. Çünkü eğer suikastle 2000 vuruyorsanız, kritik denk gelirse 4000 vurursunuz!

      Delici Vuruş: Taşlarda kavrama taşı diye geçer. Buna denk gelen bir düz vuruş, rakibin savunmasını yok sayar. Yani defansı 0 gibi olur. Yani diyelim ki siz bir savaşçıya bıçakla 5- 6- 5 - 7 gibi vuruyorsanız, delici ikinci vuruşa denk gelirse 5- 400 - 5 - 7 görürsünüz. Delici vuruş skillere gelmez.

      Sersemletme: Savaşçıların hamlesi gibi bir etkisi vardır. Vuruşunuza denk gelirse rakip birkaç saniye donakalır. Birşey yapamaz. Siz o sırada vurmaya devam edersiniz. Sersemlemeye bağışıklıklı kalkanlar sadece savaşçı hamlelerindeki sersemlemeye bağışıklıdır. Itemlar üzerindeki sersemlemeden etkilenirler.

       Bıçakçı Ninja için en iyisi "Sersemletme"dir. Nedeni ise şu: Bir savaşçı 4 kez vurana kadar ninja bıçakla 6 kez vurur. Diyelim üstünüzde %10 sersemletme olan bir savaşçı ve bir ninja var. Ninja savaşçıdan %50 daha seri vurduğu için, sersemletmeyi tutturma olasılığı da %50 daha fazladır. Bu olasılık elbette delici ve kritik vuruşta da %50 daha fazladır. Ancak savaşçının düz vuruşu büyük ihtimalle sizden çoktur. Ya da suranın ya da okçunun skil hasarı daha yüksektir. Yani sizden az denk getirseler de o bonus denk gelince sizden çok vururlar. O bakımdan savaşçılar için delici vuruş, kara büyüler ve okçular için ise kritik daha önemlidir.

     Kritik ve delici vuruş ninja için de çok faydalıdır, orayı açıklamaya gerek yok. Ancak en seri vuran karakter olduğunuz için öncelikle sersemletmeyi bulursanız kaçırmayın! Sersemletme size pvp'lerde de slot keserken de çok büyük avantaj sağlar, bunun etkisini doğrudan görürsünüz. Sersemletmenin etkisi vuruş sıklığına bağlı olduğu için, bu bonus daha hızlı silahlarda daha etkilidir. Eğer üstünüzde %8 bir sersemletme varsa, bunun bir pvp'de ya da slotta denk gelmeme ihtimali çooook düşüktür. Eğer üstünüzde %15 ve üstü gibi çok büyük bir sersemletme oranı varsa, rakibiniz vaktinin yarısında sersemlemiş kalacaktır!

     Bence ikinci olarak kritik, üçüncü olarak ise delici vuruş derim...

1 yorum:

  1. Son açılan ve en çok oynanan metin2 pvp serverler listesini sitemizde hergün güncelliyoruz aradıgınız pvpyi zor orta kolay wslik seklinde cok kolay sekilde bulabilirsiniz ayrıca tanıtım sektöründe öncü olan sitemiz tüm sitelerine üçretsiz tanıtım yapmaktadır ayrıca metin2 pvplerde kullanılan lonca isimleri çar isimleri gm kodları gibi konularda yardımcı olmaktadır sizde sitemize gelerek üçretsiz pvp server ekleyerek oyuncu kazanabilirsiniz tek yapmanız gereken metin2 pvp sitemize ziyaret etmeniz www.metin2serverler.biz.tr

    YanıtlaSil